martes, 21 de octubre de 2014

MAS, HAS DE PERDRE (4a part - ACTE FINAL)

I avui m'he llevat i es veu que m'he imaginat a Artur Mas adreçant-se al poble de Catalunya amb aquestes paraules:


"Catalans, tinc l'honor de ser el vostre President i d'haver gaudit de la vostra confiança i suport en dues, i malauradament curtes, legislatures de Convergència i Unió al capdavant del govern de Catalunya.

Vaig guanyar les primeres eleccions amb la Casa Gran del Catalanisme (amb l'intent d'aglutinar el catalanisme polític) i les segones eleccions amb l'objectiu del dret a decidir.

Ambdues legislatures han estat estroncades per les negatives del govern espanyol que han tornat caduc el mandat democràtic que m'havíeu encomanat.

Per aquesta raó, i escoltant la vostra petició de voluntat sobirana, poso a disposició d'aquest anhel l'instrument que ens portarà al seu exercici.

Catalans, a dia d'avui, torno a convocar eleccions anticipades al Parlament de Catalunya. Aquestes eleccions seran les més importants i determinants de la nostra història; i us les proposo d'aquesta manera:

- Proposo unes eleccions lliures, on tots els partits s'hi presentin d'una manera independent. Per tant, descarto la candidatura conjunta de país. L'explicació és ben clara, tots els catalans teniu dret a decidir si voleu la independència del país però també de triar quins han de ser els líders polítics que gaudeixin de més suport i legitimitat per construir-lo segons els vostres criteris. De ben segur que tots els independentistes treballarem junts, però vosaltres decidireu quines polítiques de país s'han d'imposar en major mesura a la nova Catalunya Independent i qui haurà de ser el vostre President.

- Com a actual President de Catalunya, iniciaré converses amb els líders de tots els partits independentistes per a l'elaboració d'un punt comú sobre la independència als programes electorals.

- Demano, formalment, i a tots els partits polítics del país, que adoptin posicionaments clars sobre la qüestió que el poble ens demana; tant si és independència, com si és un estat federat o l'actual encaix de Catalunya amb Espanya.

.......


I jo li hauria contestat així... al President.


-Artur, moltes gràcies pel coratge que has tingut. Segurament perdràs aquestes eleccions i la Presidència de la Generalitat. Seràs qui més haurà fet per la independència de Catalunya i la història no et premiarà en ser el primer President d'aquesta Nova República Catalana.

- Tot i així, Artur, trauràs uns resultats prou dignes que et permetran deixar la teva petja (la de CiU) en el vestiment d'aquest nou país que comença.

- Artur, les victòries de les batalles més importants mai no són complertes; i tot i que recordo que una vegada digueres que no tenies vocació de màrtir, potser la història sí que et depara aquest destí. Ja saps que no podem triar el destí, i encara menys aquells qui juguen més alt.

- Artur, l'orgull dels catalans vers tu serà total. Et mereixeràs una figura de bronze en totes les places del Principat.

- Artur, gràcies per convocar la teva derrota... i la victòria de Catalunya!!! Els llibres d'història reconeixeran amb joia els teus mèrits. Tu seràs qui ho haurà fet possible.

........

I prenent-me el cafè, i tot sortint d'aquest estat de semi-inconsciència lírica d'aquell qui torna del món dels somnis...


Encara me n'adono que som molt lluny de les plebiscitàries, que potser no seran anunciades fins després del 9N... i sobretot me n'adono que espero aquest cop de puny sobre la taula del Molt Honorable President.

I, per acabar-ho d'adobar, em qüestiono el motiu pel qual tothom diu que serà necessari fer un referèndum després de les plebiscitàries...això sí que no ho entenc!!!


Bon dia.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

AL LÍMIT DE L'ABISME POLÍTIC