miércoles, 26 de noviembre de 2014

ARTUR MAS - DIPUTAT 68

S'acosten temps magnífics! D'alta política! D'alta il·lusió! De societat altament compromesa! De grans persones! És temps de prohoms!

I ahir vam conèixer el primer! Artur Mas! Artur Mas va fer el pas que la societat civil li demanava. Artur Mas, l'home, es va posar davant de 3.000 personalitats del país i va explicar el seu full de ruta cap a la Independència de Catalunya.

1- Candidatura de país que aconsegueixi la majoria absoluta.
2- Deixar de banda les sigles dels partits tradicionals per 18 mesos de procés.
3- Artur Mas anuncia que després d'aquests 18 mesos (si la cosa va bé) no es tornarà a presentar a les eleccions.
4 - Artur Mas està disposat a ser un més del 68 diputats que garanteixin el mandat independentista. "No cal ser el primer, puc ser l'últim" 
Artur Mas es compromet a tancar la llista. ARTUR MAS, DIPUTAT 68.

Artur Mas
Artur Mas abans del discurs de Full de Ruta
D'entrada he de dir que amb el discurs d'ahir, el Molt Honorable President es va erigir com a líder i cap visible del procés; qui porta el timó de Catalunya i qui marca "els tempos". Artur Mas es va posar al servei del poble i va dir que ell es conformava amb estar al costat de poble i no pas al capdavant. Però amb aquest gest, gest que li pertocava tan sols al President de Catalunya però que només podia endegar l'home que hi ha al darrera, Artur Mas es va erigir, davant dels ulls de tothom, com a líder natural de Catalunya, i a qui li toca culminar el procés.

La proposta d'Artur té allò que els economistes i els que analitzen negociacions en diem un Second Best. Tothom qui hagi estudiat teoria de jocs sabrà de què estic parlant.
Un Second Best és una opció que mai seria la primera opció de cap de les parts implicades (individualment) però que, conjuntament, és l'única opció viable. És l'opció que sense fer content a ningú va millor per a tots.

M'explico: A qui li agrada la proposta de Mas? ( llista unitària de país formada per polítics, professionals independents, especialistes ...)

A CIU segur que no! Aquesta proposta provocarà una futurible escissió de CiU. Unió, que de totes totes no volia aquest procés, es veu abocada a participar d'un joc en el qual no volia formar-hi part. Què farà UDC?

A ERC segur que tampoc li agrada. ERC volia unes eleccions plebiscitàries per separat on totes les enquestes els posaven frec a frec amb CiU i amb possibilitats de governació.

ICV-EUiA ja va dir que no en volia saber res, d'eleccions. De la mateixa manera que li passa a Unió, aquest procés els obliga a posicionar-se o a escindir-se. I a ells, les enquestes no els són favorables.

CUP també està en contra d'unes eleccions amb candidatura de país. Ells no volen mesclar-se amb el centre-dreta.

Pel PSC, Cs i PP, ja sabem que són unes eleccions no volgudes, no perquè no puguin obtenir un rèdit electoral de la llista unitària, sinó per la motivació que les comporta.

Tanmateix, la proposta de Mas, proposta que no agrada a ningú com a primera opció; és la proposta que potser tots acceptaran com a bona. És un Second Best. Veurem!!!

ARTUR MAS, DIPUTAT 68

La màgia d'Artur Mas d'ahir es va basar en 3 aspectes:

El primer fou el seu port, la seva conducta. Només els fets t'erigeixen com a líder.
El segon fou el missatge: llista conjunta, però per a fer la consulta!!! (aquí és on hi trobem la jugada mestra). No són unes plebiscitàries, o no les enfoca com si ho fossin.
El tercer, ARTUR MAS, DIPUTAT 68.

EXPLICACIONS.

El segon aspecte és el què ens genera algunes preguntes: 1) Si guanyen les eleccions proposaran un nou govern? o mantindrem el govern que ja tenim fins a la culminació del procés?  2) Si es forma un altre govern?.. quins criteris farem servir per escollir aquells que formaran el govern?

El tercer aspecte és magistral, i èpic! Us imagineu Artur Mas com a diputat 68? El diputat de la majoria absoluta? Si aquesta candidatura no sortís victoriosa, Artur Mas quedaria fora dels escollits, automàticament. Això seria la seva derrota i la demostració que el seu pla ha fracassat. Punt i final!

Però,... i si Artur Mas, diputat nº68, i la seva  llista de país, treuen la majoria absoluta i Artur Mas entra al Parlament com a diputat 68? Artur Mas hauria guanyat!!! Seria una jugada mestra  (i simbòlica) que, a part de ser una validació de la seva proposta per part de la gent, el posaria com a garant i primera espasa per a dur a terme la Independència de Catalunya.

I encara més!

Us imagineu a l'Oriol Junqueras com a número 1 i l'Artur Mas com a número 68?
Si la candidatura fracassa i Artur Mas no entra al parlament, és un: " Oriol, jo no ho he aconseguit, a partir d'ara... tot teu!  Et toca a tu!"

I si no? I si arribem als 68? o 69 o 70 o 72?

Artur Mas
Artur Mas al Fòrum de Barcelona
Tots, i cadascun de nosaltres, fent fila darrere del President!

No hay comentarios:

Publicar un comentario

AL LÍMIT DE L'ABISME POLÍTIC