viernes, 21 de noviembre de 2014

ENQUESTA DE "EL PERIÓDICO" 21/11/14 SOBRE LES ELECCIONS CATALANES

Avui, divendres dia 21 de novembre, "El Periódico" ha publicat els resultats d'una enquesta d'intenció de vot per a unes futuribles eleccions catalanes. El resultat és el següent:


D'entrada vull comentar que aquests resultats són només una enquesta (una estimació de vot) i que els resultats finals poden distar molt d'aquests valors estimats. Per què?

1. Perquè encara no sabem si hi haurà partits que s'hi presentaran en llista unitària (o per separat), o si es farà una llista entorn del President Mas (exclusivament com a garant del procés constituent).
2. Perquè aquestes eleccions (que seran de polarització Indepdenència-Sí o Independència-No) obligaran a definir Unió (CiU),  a Podemos i a ICV-EUiA, partits que encara es mouen en l'ambigüitat, en aquest aspecte.
3. Perquè Podemos, a qui l'enquesta li dóna 16-17 diputats, encara no té líders visibles a Catalunya i el context actual l'obligarà a definir i detallar molt bé els llindars sobre els drets polítics dels pobles, i encara més important, un afinació precisa sobre el control que vol aplicar a l'economia de mercat.
4. Perquè estem a l'espera que NEC i altres polítics escindits del PSC fundin un altre partit polític (en tindrem notícies avui mateix).
5. Perquè no sabem si el PP (simplement per un tema electoralista) pugui, per primera vegada, fer alguna concessió a Catalunya. De moment sembla que el PP obté rèdits electorals quan va en contra de Catalunya, però aquesta tendència pot no ser-hi per sempre (de fet, les enquestes a nivell espanyol han estat un clar avís al PP que apunta que s'han passat de frenada en l'ultraconservadorisme i l'immobilisme polític).

..........

De totes maneres, cal destacar que a les eleccions del 2010, els partits a favor del dret a decidir van treure 87 diputats, (CIU 50, ERC 21, ICV-EUiA 13 i CUP 3). Ara, els partits a favor de la independència sumarien 71 diputats (33 CIU, 32 ERC, 6 CUP); una majoria justa.

Es veu claríssimament que ara, les paraules ambigües com "dret a decidir", "pro consulta",... perden el valor. Ara som al moment decisiu i tothom es treu les caretes. Ara només hi haurà independentistes i unionistes.

I quan les coses van de debò, ara veiem que els marges són més estrets i tothom s'ha de definir.
El PP, Cs, ERC, CUP i CDC tenen les coses clares. El PSOE sembla que també, avui mateix Pedro Sánchez ha dit que no estaria ni d'acord amb el Pacte Fiscal a la basca per a Catalunya. El PSOE parla molt però no avança res, la nova constitució que diu defensar per a Espanya encara és buida de contingut i, encara pitjor, impossible d'implementar. PODEMOS..., ahir mateix Pablo Iglesias va dir que Catalunya no tindria dret a una DUI encara que fos el mandat democràtic del poble de Catalunya. PODEMOS fa dies que divaga sobre la qüestió catalana.
Falta saber Unió!

Tal i com diuen el canadencs, la majoria de gent que diu que es troba en la indecisió, la incertesa o que mostren ambigüitat, quan és l'hora de votar, voten NO.

Així que ja sabeu... srs polítics!!! Els ciutadans ens treurem les caretes, però abans us obligarem a treure-us les vostres.

Amb tot, a dia d'avui, totes les vistes estan posades al dia 25 de novembre, quan el President Mas haurà de marcar el full de ruta cap a les eleccions catalanes.

Us mantindrem informats!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario

AL LÍMIT DE L'ABISME POLÍTIC