jueves, 15 de enero de 2015

27 DE SETEMBRE - ELECCIONS ANTICIPADES PER A LA INDEPENDÈNCIA DE CATALUNYA

Ja tenim data. Ja tenim acord!!!


Aquest acord torna a ser un Second Best, i no és el primer Second Best que tenim. L'acord del 9N ja ho fou.

No era la primera opció per a cap dels negociadors (CIU, ERC, Assemblea, Òmnium, AMI), però ha estat l'acord mínim que han pogut subscriure tots.

I QUIN ÉS L'ACORD?


Eleccions anticipades el 27 de setembre de 2015 amb llistes separades. Tots els partits polítics podran portar independents. Els partits pro-independència compartiran el full de ruta cap a la independència al programa electoral.

Jo crec que aquest acord torna a ser un encert majúscul!

QUINES AVANTATGES TÉ AQUEST ACORD?  1. Tindrem 9 mesos més per anar desenvolupant les Estructures d'Estat que són primordials per a poder declarar la Independència de Catalunya i exercir-la des del primer dia.
  2. Unes eleccions catalanes després de les municipals reduiran l'efecte sorpresa de PODEMOS. Obligaran PODEMOS a definir-se d'una manera molt més clara sobre el procés d'Independència de Catalunya. PODEMOS es veurà obligada a posicionar-se en la campanya per a les municipals. En cas que mantingui la indefinició actual, patirà el càstig de l'electorat de la mateixa manera que l'ha patit el PSC. Si PODEMOS és un interlocutor tan contrari a la independència com ho són el PP i el PSOE, quedarà retratat de cara a les anticipades; en cas contrari, per als independentistes serà millor més PODEMOS i menys PP i PSOE. Per altra banda, en cas que el sobiranisme consolidi la seva força, permetrà que el món local estigui governat per partits pro-independència i ser el braç executor de la voluntat independentista.
  3. A més, les eleccions municipals poden debilitar força el PP i el PSOE en tot el territori espanyol i això pot contribuir a la irrupció de partits menys enrocats amb l'antiga concepció de la Unidad de España.
  4. No cal oblidar que no només se celebren les municipals el dia 24 de maig, sinó que també se celebren autonòmiques a AstúriesCantàbriaNavarraCastilla y LeónLa Rioja,Comunidad ValencianaComunidad de MadridCastilla-La ManchaRegión de MurciaCanariasIlles BalearsAragón i Extremadura,i a les dues ciudades autónomas (Ceuta y Melilla). Una pèrdua generalitzada de poder del PP i del PSOE els poden posar molt nerviosos i aquest fet pot ser altament beneficiós per als interessos independentistes, com també pot forçar-los a actituds molt més dialogants o negociadores degut a la seva debilitat.
  5. Hi haurà 9 mesos més per a fer la pedagogia necessària per a explicar correctament tots els beneficis de la Independència. Si les eleccions fossin ara al març, el temps seria molt menor i aniríem a corre-cuita.
  6. Aquest pacte no exclou la CUP, que s'ha mantingut fora de les negociacions però que podrà jugar el seu paper i contribuir amb el seu suport electoral a la Independència de Catalunya.
  7. Aprofitarem la rauxa i l'ànim de les celebracions de l'11 de Setembre per a encetar la campanya electoral que ens hauria de dur al 27 de setembre amb les piles carregades.
  8. Tot i que Mas posa en joc la federació de CiU, ja que totes les enquestes li auguren la pèrdua d'entre 13 i 18 escons, unes eleccions el 27 de setembre, comptant que l'economia pot anar millorant, poden suposar-li una contenció en aquesta pèrdua de suport. Tot i així caldrà veure si s'hi presenten com a Llista del President o com a CiU. Jo crec que serà com a Llista del President per a no cremar CiU; i així podrà mantenir la federació com a organització política de la nova Catalunya Independent.
  9. Les llistes separades respecten la pluralitat catalana. D'aquesta manera se satisfan els desigs d'Oriol Junqueras que, amb encert, advocava per llistes separades per a maximitzar el suport a la independència i, a més, donar el caire dreta-esquerra al parlament resultant de les eleccions.
  10. Com a últim argument, cal apuntar que les enquestes preveien un lleu desgast del suport independentista. Aquest desgast és degut bàsicament a que no es pot mantenir perennement la tensió i activitat reivindicativa, bel·ligerant i tossuda que tot independentista pateix. Per tant, ara és moment d'estar tranquils, que ben aviat ja tornarà a pujar el suflé, les tensions i les emocions.

No cal oblidar que l'Estat Espanyol farà el possible per tombar totes aquestes coalicions i forces independentistes i, és possible que alguns personalismes puguin caure. 

Cal no oblidar que l'Estat Espanyol ha volgut desestabilitzar el procés a cada data important que hi ha hagut. Ho féu amb Artur Mas setmanes abans de les eleccions del 25N de 2012, ho féu amb Xavier Trias setmanes abans del 9N (la consulta), i ho feren amb Jordi Pujol per a enrarir l'11 de setembre del 2014 i la progressió cap al referèndum (que no fou).

PD: 27 de setembre de 2015

Acord per a les eleccions anticipades al Parlament de Catalunya


No hay comentarios:

Publicar un comentario

AL LÍMIT DE L'ABISME POLÍTIC