miércoles, 18 de marzo de 2015

ANEM A FER UN ESTUDI!

Hi ha dos tipus de secrets, els secrets personals i els secrets de la naturalesa. Els secrets, que són coses que existeixen però que no estan als ulls de tothom són aquella informació que fa la diferència a l'hora de ser emprenedor o tenir èxit en qualsevol camp.

Jo us dic que tinc un secret majúscul. Un secret que marcarà un abans i un després en la societat d'avui en dia. Per què? Perquè aquest secret conjumina els dos tipus de secrets que abans us he esmentat; és a dir, és un secret que amaguem tots i cadascun dels individus i precisament per això el fa global, podríem dir-ne que natural i tot.

La pregunta clau, a l'hora d'imaginar quina serà la següent gran empresa de la història, com ho foren Microsoft, HP, Google, Facebook, Apple, Whatsapp  és:

Quin és el secret amagat que aquesta nova companyia satisfarà?

Microsoft - Ens va ensenyar que la informàtica i la computeració ens ajudaven a escriure millor, a ordenar millor, a poder fer operacions matemàtiques més complexes més ràpidament. Bàsicament ens va ensenyar a treballar més ràpid i eficientment.

Google- Ens va ensenyar que no volíem anar a la biblioteca o a una agència de viatges cada cop que volíem saber una informació.

Facebook - Ens va ensenyar que el nostre ego també volia treure el nas en aquesta realitat virtual que és el món digital.

Apple: Ens va ensenyar que volem un device que ho faci pràcticament tot: Mòbil, GPS, reproductor,  guia, xarxa social, ... Volíem ordinadors en miniatura.

Whatsapp: Ens ha ensenyat que tenim una necessitat de comunicació fora de mesura. Tenim pànic a l'aïllament i a la soledat. De fet diuen que les relacions personals és l'únic sensació primària fefaent que ens garanteix que estiguem vius. ( de fet, precisament us puc parlar i vosaltres em podreu llegir precisament per això ) Si no tingués un interlocutor, jo no estaria escrivint això i no tindria constància de la meva existència.

Quina és la cosa que tots volem i que encara no sabem?

Tot i així...

Google és una persona que et dóna consell, però esbiaixat. Tu li dius: On vaig de vacances? i ell et dirà varies destinacions
Li dius, a quins hotels de Roma? i ell et dirà vàries opcions....
Però seran les millors opcions? o les opcions que Google prioritza perquè han pagat un preu?
Google té el monopoli del consell! i tots el creiem. Si surt a les primeres pàgines de google és que és fiable. Té un negoci perfecte, de moment.

Facebook?

Facebook ens permet vàries coses: Satisfer el nostre ego ( allò que faig, allò que em compro, allà on viatjo), ens permet comunicar-nos entre amics i coneguts, i ens permet informar-nos de les coses que ens interessa, xafardejar,...

ALESHORES


Aquell qui descobreixi quina és la cosa que tots volem i que encara no sabem, aquell secret o rutina que no ens plantegem, podrà crear el nou producte del segle, el nou boom!

( Relat elaborat a partir de la informació del llibre " De Cero a Uno" de Peter Thiel )


No hay comentarios:

Publicar un comentario

AL LÍMIT DE L'ABISME POLÍTIC