miércoles, 18 de marzo de 2015

PROPOSTES PER A LA CATALUNYA INDEPENDENT (1r article)

Benvolguts lectors,

A guerraeconomica.com realitzarem una sèrie d'articles on proposarem possibles canvis, novetats i idees que es podrien aplicar a una Catalunya independent. COMENCEM, i de manera aleatòria.

1. JUBILAR ELS FÒSSILS DE LA CORPO


Tenim periodistes que fa més de 20 anys que són a TV3 o les altres cadenes o dials de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. No diré noms però en són molts!!! Aquest sistema provoca un tap generacional que fa que els nous periodistes ho tinguin molt més difícil per accedir al gran públic i fer-se un nom. A part, això també comporta un fre a la regeneració d'idees, aire fresc i noves oportunitats.

Proposo:  Limitar la carrera dels professionals de la Corpo a 15 anys. Tots aquests periodistes, que s'hauran fet un nom, tindran el caixet (caché en castellà) suficient per continuar amb èxit la seva carrera periodística.
Paral·lelament, proposo que tots aquells periodistes reputats que tenim a Catalunya, juntament amb les companyies audiovisuals del país i amb l'ajuda del nou govern de Catalunya; creïn un nou canal privat a Catalunya que crec que la nova Catalunya Independent hauria de tenir.


2. CATALUNYA: MOTOR INDUSTRIAL I TECNOLÒGIC


Amb tots els diners que una Catalunya independent generaria (p.e., 16.000 milions anuals del dèficit fiscal actual) Catalunya tindria la possibilitat de crear una versió moderna de l'INI espanyol ( Instituto nacional de Indústria). Sempre amb un bon lligam amb la col·laboració privada, Catalunya es podria plantejar la creació d'empreses en sectors tan potents com l'automobilístic, per exemple.

A part de la vivenda, l'educació i l'alimentació; l'automòbil és una de les despeses més importants que les famílies catalanes han d'afrontar. I actualment, la major part d'aquestes despeses van cap a països asiàtics, França o Alemanya ( Mazda, Toyota, Nissan; Peugeot, Renault, Citroën; Mercedes, Opel, BMW, Volkswagen), que són grans motors de les economies dels respectius països.

Proposo: La creació de l'INIC ( Institut Nacional d'Indústria Catalana), on s'estudiï la creació de grans empreses estratègiques de país i, juntament amb col·laboració privada engegar aquestes grans estructures.
Per Exemple: Sector Automòbil, Sector informàtic de hardware (ordinadors, smartphones), etc...


....to be continued

No hay comentarios:

Publicar un comentario

AL LÍMIT DE L'ABISME POLÍTIC