viernes, 29 de mayo de 2015

CATALUNYA TIBA ESPANYA, COM SEMPRE!

Sempre s'ha dit que la Revolució Industrial va arribar a Espanya gràcies a Catalunya; que tota la cultura europea (francesa, bàsicament), entrava pels Pirineus i era entomada pels catalans que, tantes vegades foren titllats d'heretges per pensar de manera diferent de la uniformada per l'Espanya ultracatòlica.

"En definitiva, que la novetat i el canvi,.. sempre han vingut per Catalunya"

.......................................................................................................................

I ara què?

Doncs que acabem de fer unes eleccions que han revolucionat el panorama espanyol.

I sabeu què? Doncs sí. La protagonista torna a ser Catalunya.

Per què?

Doncs perquè la irrupció dels dos nous partits polítics, Podemos i Ciutadans, també tenen molt a veure amb Catalunya.

Ciutadans, perquè d'entrada és un partit nascut a Catalunya com a intent d'espanyolitzar les institucions catalanes. Va néixer com a Cavall de Troia per a mobilitzar l'espanyolisme resident a Catalunya i combatre les lleis de protecció lingüística del català.

Podemos, en canvi, va néixer a Madrid com a resultat del 15M i del moviment dels indignats.

Però... com és que han arribat a tenir tant poder? Tanta quota de pantalla? Tanta promoció? Tanta premsa?

Doncs perquè sense la possibilitat d'un canvi renovador a Espanya, Catalunya s'independitzava irremeiablement. Espanya necessitava un rentat de cara per a tornar-se a fer atractiva al votant català.

Us heu preguntat quants independentistes hi hauria ara si només hi hagués el PSOE i el PP?

La irrupció de Cs o de Podemos és un intent de renovar la confiança amb el projecte Espanya. Tot i així, s'ha de saber analitzar:

- Ciutadans ofereix alguna cosa més a Catalunya del què ja ofereix el PP o el PSOE? La resposta és que no.
- Podemos ofereix el Concert Econòmic per a Catalunya? (petició que més d'un 80% de catalans, que vol dir que fins i tot hi ha votants del PP, PSOE i Cs que hi estan d'acord)? Doncs tampoc.
- Podemos accepta el dret a decidir dels catalans? Doncs tampoc. Al començament el defensava però ara diu que només contempla la reforma de la Constitució Espanyola.

I aleshores?

Espanya ens ha negat sempre allò que precisament la vesteix a ella. No ens pot donar el concert perquè Catalunya és el gran sustentacle d'Espanya. Espanya, malauradament, no ens pot oferir el què volem.
Només es pot canviar de vestit per fer-se fer més atractiva, però no pot canviar de pell. De fet està muntada per viure així

Això és Podemos. Ens donaran falses esperances que Espanya pot canviar, i serà mentida. I, mentrestant, la Catalunya oprimida no podrà desplegar les ales i esdevenir més rica, més dinàmica i més oberta, i continuarà pagant.

Us penseu que el munt d'hores que veieu l'Albert Rivera a le televisió o el Pablo Iglesias... són gratuïts? NO, són els mateixos lobbies i institucions de l'estat que els promocionen perquè res no canviï. Així és el sistema, es canvia des de les pròpies institucions. És ben sabut que molta gent diu que Ciutadans és la marca blanca del PP i que Podemos és la del PSOE, i és ben cert.

Regeneració política? Sí.
Noves cares i noves generacions? També.
Per a canviar alguna cosa? No, perquè no canviï res.

El PP sempre ha tingut reticències a la modernització i és un partit fortament conservador. El PSOE ha estat un partit aburgesat que ha viscut massa bé en aquest bipartidisme espanyol. Després de tants anys, tanta crisi i tanta corrupció, es necessita la nova generació de polítics per a aquesta Espanya subsidiada.

La compres?

No hay comentarios:

Publicar un comentario

AL LÍMIT DE L'ABISME POLÍTIC