miércoles, 13 de mayo de 2015

WERT, ANALFABET LINGÜÍSTIC, PIRÒMAN POLÍTIC

El senyor Wert (Verde en su lengua patria) està fent acabar la paciència dels catalans. No sé a quina escola haurà estudiat aquest piròman, però de ben segur que no pas a una de catalana, on, a part del català i el castellà, també s'hi ensenya tolerància i respecte.Ja n'estem tips que el partit al qual representa, el Partido Popular, ataqui sistemàticament la llengua catalana, de manera impune, i amb la cobertura legal d'un estat espanyol profundament anticatalanista.

Primer de tot dic que és un analfabet lingüístic perquè el seu partit, el Partido Popular, es nega a reconèixer la unitat de la llengua catalana (català, valencià i balear); el seu partit i govern, compra opinions de lingüistes i intel·lectuals per a dir que el català, el valencià i el balear no són la mateixa llengua.

Cínics!!! LAPAO!!!


Els últims dies hi ha hagut la sentència del suprem que obliga a fer un 25% de castellà a les escoles on alguna família ho ha demanat (encara que només en sigui una).
Avui, Wert ha insinuat que la situació del castellà a Catalunya és la mateixa que la que patia el català durant la repressió franquista.

Piròman!

Amb això, i amb la seva "tenemos que españolizar a los niños catalanes..." el Partido Popular, partit que aixopluga tota la descendència franquista, no s'atura en el seu atac sistemàtic per a debilitar, i finalment aniquilar, la llengua catalana.

-------------------------------------------------

No saben, els del PP, que el sistema de protecció lingüística que representa la immersió lingüística a les escoles és, precisament, un instrument de salvaguarda de la llengua dèbil?

No saben, els del PP, que el castellà té la potència de més de 300 milions de parlants i el català només el parlen uns 5 milions?

No saben, els del PP, que la immersió lingüística en català també es deu als 40 anys de prohibició del català durant el franquisme?

No saben, els del PP, que a Catalunya, la primera llengua d'ús és el castellà? i que, en cap cas, està en situació de discriminació?

No saben, els del PP, que la major part de la producció cultural a Catalunya ( cinema, televisions, revistes, premsa escrita, actes culturals diversos, ...) es fa en llengua castellana?

No saben, els del PP, que la immersió lingüística a Catalunya és fruit d'un pacte de majoritari consens del 99% de les institucions polítiques i culturals del país i, sobretot, del sistema educatiu?

No saben, els del PP, que obligar a fer el 25% de castellà quan una única família ho demana, és un greuge contra totes les altres famílies a les quals ja els semblava bé el projecte educatiu de centre?

No saben, els del PP, que a Catalunya hi ha escoles on es pot estudiar en castellà? o fins i tot en anglès, francès o alemany?

No saben, els del PP, que en moltes escoles públiques, on el professorat és castellanoparlant, també es fan les classes en castellà sense cap problema? De la mateixa manera que s'obliga a impartir el 25% de les classes en castellà si alguna família ho demana... s'obligarà a impartir el 75% de les classes en català si alguna escola no arriba a aquesta quota? ( si alguna família ho demana...?)

No saben, els del PP, que quan una família tria una escola per a portar-hi el seu fill, la tria acceptant el projecte educatiu i l'ideari del centre? Si una escola és catalana i confessional, és catalana i confessional, si es defineix com a francesa i aconfessional, doncs és francesa i aconfessional, etc... I en el cas que no t'agradi el projecte de centre, algú t'hi obliga... a portar-hi el teu fill?

--------------------------------------------------------------I ara me'n recordo de les paraules del rei Joan Carles I " el castellano nunca fue una lengua de imposición"

Doncs tornem endarrere, avui, el castellà torna a ser imposat per decret polític tot vulnerant l'ampli consens que la immersió lingüística genera a Catalunya. Sí, llengua imposada als altres 24 alumnes (i famílies) que volien continuar rebent l'assignatura en català.


Vigilin amb els cawertnícoles, aquests sempre et fan anar cap endarrere.http://www.ccma.cat/324/wert-insinua-que-la-situacio-del-castella-a-catalunya-es-com-la-del-catala-durant-el-franquisme/noticia/2664789/

http://www.lavanguardia.com/politica/20121010/54352442678/wert-admite-interes-espanolizar-alumnos-catalanes.html

http://elpais.com/diario/2001/04/25/cultura/988149601_850215.html

No hay comentarios:

Publicar un comentario

AL LÍMIT DE L'ABISME POLÍTIC