sábado, 20 de junio de 2015

DECEPCIÓ ÉS LA PARAULA

Avui hem assistit a la Conferència de Mas a Molins de Rei. Les expectatives eren moltes. Tots aquests suposats gurús del periodisme havien anat escalfant la setmana i tots apuntaven que avui Artur Mas presentaria la seva Llista del President (o similar) i donaria el tret de sortida cap al 27S. Avui tots esperàvem una iniciativa, un líder, un missatge clar, un panorama ben definit.

PERÒ NO!!!!

Avui puc dir que estic altament decebut i desesperançat amb el lideratge i la talla dels nostres polítics. Només hi ha hagut una cosa que ha salvat la conferència; Mas, per primera vegada, ha començat a explicar com podria ser la nova Catalunya Independent ( educació finesa, formació professional a l'alemanya, atur a l'austríaca, innovació-universitats a la israelita) Això bé.

Però tothom esperava una altra cosa... i aquesta cosa no s'ha produït.

Mas, per resumir-ho, ha demanat a la societat civil ( amb ANC, Òmnium, i AMI incloses ) que confeccioni la llista de país per a la independència, i que aquesta llista podria ser  "amb" el President i no "del" President.

Sant tornem-hi. Una altra vegada la llista unitària de país? No es va intentar, ja, això? No sabem que Catalunya és un país acostumat a anar per lliure i on les individualitats i els matisos són molt marcats?
Si Mas emplaça a l'ANC, l'Òmnium i l'AMI a confegir la llista, no els està obligant a posicionar-se també a favor d'ell? On queda Esquerra Republicana i la seva "Aliança d'Esquerres"? Quedarà sense la benedicció d'aquestes esmentades institucions? I la CUP?

Anem malament.

Els cants de sirena de tota la setmana respecte a la Conferència d'en Mas i la sortida d'Oriol Junqueras, fa 2 dies, per a anunciar la seva "Aliança d'Esquerres", i avui traient-ne l'entrellat amb la idea d'en Mas, veiem amb claredat que les relacions entre Mas i Junqueras ( Ci(u) i Esquerra) són nul·les ).  Cadascú va per la seva banda. Cadascú per la seva banda i  allò que és pitjor, res està fet.

Mas, avui, ha passat "la patata calenta" a l'ANC, l'Òmnium i l'AMI per a que s'espavilin i facin una llista amb ell inclòs. Això és una falta de lideratge i un espolsar-se les puces que no crec que li faci cap bé a en Mas. Ell s'ho sabrà.

Ara mateix he vist en un "retweet" que ha fet la Rahola que el justifica ja que " en Mas està processat". Això no és cap excusa. Si saben que tombaran en Mas, que ho diguin. O encara més, que el tombin liderant el procés; potser això el fa una mica més màrtir (encara que ell no ho vulgui).

El que és preocupant és que a 99 dies de les eleccions més importants de la història de Catalunya encara estiguem fent joc i "contrajoc" polític entre dretes i esquerres, i que no tinguem un panorama clar. Si aquesta situació no s'arregla aviat la gent es pensarà que li esteu prenent el pèl i que no sou seriosos.

Vull, encara, fer un altre apunt. De la mateixa manera que crec que Mas no vol ser el líder visible del país perquè sap que té molts contraris, Mas hauria de saber que també té molts fidels, precisament, per la mateixa raó. Els líders ja ho tenen això. I Mas, de fet, és un líder, i jugar a un paper que no és el seu paper natural li pot passar factura, ja que pot deixar orfes de lideratge al centre i centre-dreta independentista, que també tenen el seu ideari (com el tenen els d'esquerres).

Mas sap que a nivell de partit ( Convergència, Ci(U) o allò que en quedi de tot ) ho té perdut. Mas sap que per guanyar la independència hi perdrà bous i esquelles a nivell personal. Mas no pot no ser un màrtir del procés; i això ho ha d'entendre; de fet, això serà, precisament, el valor més gran de la seva talla política si ho accepta.. " una petita caiguda per a en Mas, un gran salt per a la llibertat de Catalunya" (Armstrong a la lluna).

En definitiva, que ara haurem d'esperar que l'ANC i l'Òmnium facin una llista amb tota una "mélange" de dretes, centres, esquerres i extrema-esquerres (amb l'emprenyada dels d'Esquerra  i de les CUP )...?

Mas, jo no sé si has de perdre o no, però sí que sé que has de saltar al buit....i tot veient el pes dreta-esquerres d'aquesta Catalunya actual, et diria que.....


Mas, has de perdre. Si perds tindràs una escultura (que sigui un bust) en totes les places de poble de la nova Catalunya com a aquell qui va avançar dues vegades les eleccions i que va perdre en totes dues per a tragèdia seva i per a glòria de Catalunya.


No hay comentarios:

Publicar un comentario

AL LÍMIT DE L'ABISME POLÍTIC