lunes, 15 de junio de 2015

DISSERTACIONS SOBRE LA POLÍTICA PRE 27S

Bé, ens trobem al cap del camí. Tot a punt per al 27S.

Comencem amb tot allò que es respira a les xarxes socials i amb tot allò que bull a les tertúlies polítiques.

Artur Mas farà la seva Llista del President. Per a salvar a CiU? Doncs segur que també, i també per a satisfer la seva voluntat de liderar el Procés a la seva manera; i en té tot el dret; és el President.

M'arriben veus que a les esquerres ( CUP, Esquerra, ICV, ...) no els ha agradat que Mas faci una Llista del President. De fet, van ser les esquerres les que van evitar la Llista de País. I sí, ara hi anem tots per separat, i Mas farà la seva llista personal. Al final cadascú farà allò que volia fer: Mas farà una Llista i les esquerres s'hi podran presentar defensant els seus postulats socials. No sé de què es queixen les esquerres; em sembla molt bé que es no vulguin presentar amb l'Artur Mas en una llista de país, però una altra cosa és dir-li a en Mas què pot o què no pot fer a casa seva.

En definitiva, que si la Llista del President ha molestat tant a alguns sectors de l'esquerra, potser és que, d'alguna manera o altra, veuen la potència tàctica del moviment de Mas.

I quan diuen que, " Artur Mas es mou per interessos partidistes", ells no se n'adonen que evitar una llista de país per a imposar el bloc d'esquerres també és de caire partidista.

"Qui sigui lliure de pecat, que tiri la primera pedra", que diuen. Aquí tothom fa allò que li convé, i punt.

Sobre Unió Democràtica de Catalunya no me'n puc estar de dir que amb l'esperpent de la pregunta i els comentaris d'alguns dels seus dirigents, veig que estan molt descol·locats i ratllen el ridícul en alguns casos. Crec que Unió caurà pel seu propi pes, que és molt poc, dins de la federació de CiU.

Els dos escenaris que ha de barallar Unió són molt clars:

1. Unió es torna obertament independentista ( i així se salva CIU) , i els federalistes s'uneixen entorn del projecte CONSTRUÏM, amb en Duran i tota la seva cort.

2. Unió es manté federalista i Convergència trenca peres amb Unió.

Tant una com l'altra opció contenen la mateixa estratègia política (win/win que se'n diu); aquesta estratègia política és la de ficar per una banda tots els vots inequívocament independentistes al mateix sac, i per l'altra és la de vestir un partit catalanista sobiranista però sense la voluntat rupturista amb l'Estat espanyol. Dit d'una altra manera, la funció de Construïm o la d'una Unió amb vocació confederal seria la d'absorbir aquell votant dubtós de la independència però que té unes clares connotacions catalanistes i/o federals; d'aquesta manera es podrien esgarrapar alguns votants extra que potser es podrien decidir per algun altre grup o que quedarien sense una representació política clara.

Tornant a les llistes de país, vull tornar a recalcar que les esquerres han fet multitud de llistes conjuntes ( paraigües) per a aglutinar tot el vot d'esquerres a les eleccions municipals, i aquí no han tingut problema en no ser meridianament clars en els temes nacionals ( tal i com exigeixen a en Mas en la llista de País ).

M'explico.

Des d'algunes esquerres es critica a Unió de ser ambigu i equívoc en el tema sobiranista, però no ho ha estat Ada Colau en la seva campanya de Barcelona en Comú? No hauríem d'exigir a aquestes noves formacions que tant critiquen la vella política i la "puta i la ramoneta" que fossin meridianament clars en tots els temes, inclòs el nacional?

Avui, essent el dia que s'ha aprovat el lideratge i proposta de la monja Teresa Forcades per al Procés Constituent, i s'ha aprovat que la via mitjançant la qual s'ha d'assolir (sempre i quan el país resultant sigui d'esquerres)  la independència sigui un referèndum ( referèndum que ja hem intentat fer i que ens han tombat des de Madrid ) no és marejar una mica la perdiu? Siguem seriosos. L'única via per a aprovar aquest referèndum és mitjançant la reforma de la Constitució Espanyola, i per a això es necessiten 2/3 parts dels diputats de Madrid. Això no passarà mai.

Aprofito per a ressaltar la política d'autèntic pòsit social i moral com és la política de la CUP, tanmateix, David Fernández, si no et pots presentar de nou amb les CUP, perquè no et presentes amb la llista del President? ( ja sé que és demanar massa i una coça al teu partit, però pren-t'ho com un elogi de no voler perdre un actiu com el teu en aquest procés cap a la plena sobirania).

Aprofito per a recriminar a en Herrera, ell que va tant de verd i de moral, i m'atreveixo a dir-vos que la vostra indefinició en el tema independència també té base en criteris de partit. Esteu mirant quin nínxol polític us dóna més vots i representats ara que tothom s'està posant als extrems. És lícit per part vostre, com ho és que ho faci Unió, però us aviso que hi ha moments en la història que els blancs es volen blancs i els negres, negres. I ja de pas, no us sap greu que us posi al mateix calaix que els d'Unió, que tant estimeu?

En aquesta indefinició hi trobem el PSC, que veient com va la tendència, avui ja he llegit que apujarà el to contra Artur Mas. Així doncs, aquesta indefinició va vestida d'unionisme (de fet això no és cap novetat). La proposta federal del PSOE va ser apuntada a Sevilla, però allà s'hi ha quedat aparcada, ni se'n parla.

Menció a part per al PP i Ciutadans, que han aconseguit una sola alcaldia ( per al PP) de 948 municipis del Principat. Si això no és estar lluny de l'electorat....

Que el partit més votat i poderós d'Espanya només aconsegueixi treure un alcalde a Catalunya és una bona mesura de la distància entre Catalunya i la resta d'Espanya.

D'Esquerra Republicana sempre m'ha sobtat que, essent el partit més netament independentista, no sé si encara són més d'esquerres que no pas independentistes. Bé, ells diran que les dues coses al 100%. Jo us diria que, ja que parlem de fer política, també podríeu fer un passet cap al centre-esquerre...que allà també hi trobareu caliu. De fet ja no sou aquell partit radical que fóreu fa uns 20 anys, però crec que encara podeu fer, i de la mà del l'ínclit Junqueras, una obertura de mires que us donaran uns bons rèdits i que, aquest cop faci que, CIU+ERC=CAT.


Però aquest cop l'equació no tindrà tan poques variables. Això ja va passar...

No hay comentarios:

Publicar un comentario

AL LÍMIT DE L'ABISME POLÍTIC