lunes, 22 de junio de 2015

LA SEGONA LECTURA - MAS A MOLINS DE REI

Després del "XOFFF" que va suposar la conferència d'Artur Mas a Molins de Rei, conferència que va tornar a la memòria l'esperpèntica batalla dels sobiranistes que es produí després del 9N i que va suposar el refredament del procés; per a molts, tornar a sentir llistes de país i fer-hi "mullar" l'ANC, l'Òmnium i l'AMI, va ser massa per a no "fotre cop de porta" als polítics, encara que fos per un dia.

Encara no entenc què pretén Mas amb aquest moviment que de ben segur que és tàctic.. i que, entre d'altres coses, desespera tots aquells que volen unitat d'acció ( encara que no sigui tots a la una) i que desitgen anar "de cara a barraca" a les eleccions del 27S.

La proposta de Mas no m'agrada. És així. Tothom esperava una cosa a l'estil del què avui ha apuntat el Lluís Llach al seu compte de Twitter.Tothom esperava que Mas es rodejaria de tots aquells prohoms qui acceptessin representar la llista del President de la Generalitat, que no és poc, i que no es desmarquessin del tot i/o que toleressin els postulats de centre i centre-dreta que representa l'actual President de Catalunya.

Però no! I heus ací el desencís.


Però, què pot haver portat al President a fer una aposta tan arriscada i que no depèn d'ell que sigui reeixida?

1- Pot ser que els unionistes es "coalicionin" per a quedar primers a les eleccions? Pot ser que aquells que diuen que això no és un plebiscit facin una amalgama plebiscitària pel NO a la independència?

2- Pot ser que l'Estat es carregui l'Artur Mas?

3- Pot ser que l'ANC, l'Òmnium i l'AMI beneeixin una llista entorn el President però que també beneeixin "la llista d'esquerres" i la candidatura de les CUP?

4. Pot ser que l'ANC, l'Òmnium i l'AMI es mullessin per la Llista del President? Pot ser que així forcin a les esquerres a fer la "llista de país" que no van voler al seu moment?

5. Pot ser que l'executiu de Rajoy convoqui les eleccions generals el 27S i obligui a ajornar les Catalanes?

6. Si és així, pot ser que la "llista de país" que vol en Mas serveixi per a les generals i no pas per a les catalanes? O també?


NO HO SABEM!  La tàctica varia a cada moviment de l'adversari. Per a desesper de molts.

La política actual es veu que no és apte per a impacients, i potser que, tot i ser un moment apassionant, no cal seguir-ne tots els moviments i creure-te'ls tots a ulls clucs, si no vols reescalfar-te massa.

Deu tocar seguir confiant, suposo!

PD: Tot i així, avui ja n'hi ha hagut un, que no és dubtós, que ha deixat de creure, l'Alfons López Tena. Diu que ja en té prou. Una llàstima!

PD: Algunes coses d'aquest post m'he atrevit a dir-les per la passivitat i/o silenci de les esquerres a l'anunci de la conferència de Mas ahir. Hi ha alguna cosa que...

No hay comentarios:

Publicar un comentario

AL LÍMIT DE L'ABISME POLÍTIC